Înlocuirea Bacalaureatului actual cu un BAC unic pentru toţi absolvenţii de liceu, pe care să îl poată susţine şi elevii de la şcolile profesionale sau liceele tehnologice, este una dintre prevederile proiectului România Educată, care va fi înaintat săptămâna aceasta de Cotroceni Guvernului, pentru a fi aprobat prin Memorandum, a anunţat, marţi, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Potrivit Edupedu.ro, Deca a declarat oficial că noul proiect România Educată, aşa cum a rezultat în urma dezbaterilor de până acum, prevede introducerea unor rute flexibile la nivelul liceului. Concret, elevii să se poată transfera de la liceul tehnologic sau şcoala profesională la care au intrat, la un liceu teoretic, dând o examinare la transfer.

La finele ciclului de învăţământ, şi elevii care fac şcoala profesională vor putea susţine examenul de Bacalaureat, cu aceleaşi probe pe care le dau elevii de la toate celelalte filiere.

Practic, Bacalaureatul va fi format din testări transdisciplinare, pe model PISA, bazate pe competenţe, a declarat Ligia Deca.

Întrebată dacă asta nu înseamnă coborârea ştachetei, Deca a întrebat la rândul său dacă Bacalaureatul este cel care îi determină pe elevi să înveţe şi a vorbit despre echitate şi o viitoare orientare către nevoile şi competenţele elevului.

Acest nou bacalaureat, format din aceleaşi examene pentru toţi liceenii, indiferent de profil, nu va restricţiona accesul la facultate, a precizat consilierul prezidenţial. „Bacalaureatul nu este un examen predictiv”, a adăugat oficialul.

Articolul integral poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.