Intrat într-un con de umbră după ce a ratat intrarea în Parlament, fostul ministru PSD al Finanţelor Orlando Teodorovici a participat, marţi, la o dezbatere iniţiată de AUR pe tema crizei din energie.

Întrebat anterior, la Antena 3, dacă Teodorovici intră în AUR, Simion a răspuns: „Încă nu”. Simion l-a catalogat pe Teodorovici drept „specialist”: „Avem soluţiile, vorbim mâine la 12.30, o să participe un fost ministru de finanţe, la dezbaterea de la Grupul AUR, domnul Eugen Orlando Teodorovici, o să participe analişti pricepuţi”, a declarat Simion, citat de Aktual24.ro.

Prezent marţi la evenimentul AUR, partid considerat nefrecventabil de către mulţi dintre membrii opoziţiei, Teodorovici a susţinut că soluţia pentru rezolvarea crizei preţurilor la engergie nu este la Virgil Popescu, ci la ministrul de Finanţe, respectiv Câciu.

„Toţi îl acuză pe Popescu de la Energie (…). Soluţia nu este acolo, ministrul Energiei are obligaţia să asigure politica, să facă politică în domeniul energiei, să asigure pe bază de strategie mixul de politică energetică, să asigure partea de investiţii (…).

Dar problema respectivă nu este la energie, această problemă ţine de politică fiscală, este în altă parte, este o problemă a Ministerului de Finanţe, pentru că eu pot să pun în joc Ministerul de Finanţe şi să mă gândesc la această taxare, nu o impozitare. Şi spun aşa: aplic o marjă la preţul de producţie, la nu ştiu ce, de x la sută. În Germania este 24 şi ceva la sută aceasta, să spunem, taxa.

Să spunem undeva la 30%, până la care statul nu ia absolut nimic acelei companii (…). Peste 30%, ce vrea să-şi pună compania, deci eu nu-i limitez profitul, până la 30% nu îţi iau nimic. Peste 30% îţi impozitez sau taxez, nu ştiu, cu 200% ce pui peste”, a susţinut Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.