AUR cere coaliţiei de guvernare să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să vină în faţa Parlamentului cu un nou prim-ministru.

Potrivit AUR, există o „incompatibilitate morală clară” a premierului cu funcţia pe care o deţine, în urma scandalului privind episodul din SUA din urmă cu 21 de ani.

„Alianţa pentru Unirea Românilor cere coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să se prezinte în faţa Parlamentului cu o nouă propunere de premier. Există o incompatibilitate morală clară a lui Florin Cîţu cu funcţia de prim-ministru al României.

Florin Cîţu a ascuns faptul că a săvârşit o faptă penală şi a fost condamnat la închisoare atât faţă de conducerea PNL, faţă de ceilalţi lideri ai coaliţiei de guvernare, cât şi faţă de români. Dincolo de artificiile legislative care îi pot permite să ocupe funcţia de şef al Guvernului, gestul lui Florin Cîţu invocă, în primul rând, o mare problemă de moralitate”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de AUR, potrivit Agerpres.

Potrivit senatorului Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât „şi-a pierdut credibilitatea” în faţa românilor.

„Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât şi-a pierdut credibilitatea în faţa românilor. În caz contrar, este clar că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au înşelat încrederea unei ţări întregi cu un mesaj fals şi ipocrit. Cum vrea USRPLUS să schimbe felul în care s-a făcut politică în România, în ultimii 30 de ani? Cum îşi imaginează PNL că va putea merge înainte cu un cadavru politic? Domnul Iohannis promitea o Românie normală, a lucrului bine făcut. Promovând penali, la fel ca PSD?”, susţine liderul AUR.

La prima apariție publică după ce a admis că a consumat alcool în Statele Unite în urmă cu 21 de ani, motiv pentru care „a plătit foarte scump”, Florin Cîțu a oferit explicații privind „episodul SUA”. Premierul spune că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” pentru că avea „hârtia” cu toate detaliile. Cîțu a adăugat că nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia deoarece un eveniment de acum două decenii „nu are implicaţii asupra a ceea ce facem azi”.

Premierul a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii.

„Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică – n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală”, a declarat Florin Cîțu sâmbătă.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.