Gheorghe Flutur va fi președinte interimar al PNL, după ce, duminică, a fost votat în unanimitate în Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, este vizat de un dosar penal legat de înființarea unei gropi de gunoi.

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis, redeschiderea urmăririi penale în Dosarul Mestecăniș. Acesta îl vizează pe Gheorghe Flutur precum și mai multe persoane din Consiliul Județean Suceava și din alte instituții. Aceștia au fost reclamați pentru mai multe infracțiuni cu privire la amenajarea unei gropi de gunoi în vârful pasului Mestecăniș. Informația a fost prezentată de presa locală.

Într-un interviu acordat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru Radio As, în timp ce politicianul se lăuda că va duce gaz în mai multe localități ale județului Suceava a spus și cine sunt principalii vinovați de chelirea pădurilor din județ.

„Pentru Suceava este aur (n.r. – gazul metan). Localitățile care se încălzesc cu lemne… . Și spunem noi <Stop defrișărilor!>. <Stop defrișărilor!> se poate face ducându-i sursă alternativă de căldură la om”, a spus Gheorghe Flutur, pe un ton hotărât în timp ce flutura o mână.

Astfel, președintele CJ Suceava este de părere că pădurile din județul Suceava sunt defrișate de către oamenii care taie copacii pentru a-i pune pe foc cu scopul de a-și încălzi locuințele. În momentul transmiterii acestui mesaj, probabil politicianul a încercat să joace rolul unui erou ce are ca scop și salvarea pădurilor din județ dându-le oamenilor, care chelesc pădurile, gaz metan în schimbul metrilor cubi de lemn extrași ilegal din „plămânii Bucovinei”.

Tot duminică a fost ales și nou secretar general al PNL, asta după ce Dan Vîlceanu a demisionat și el sâmbătă. Noul secretar general al PNL este Lucian Bode.

Săptămâna viitoare, probabil pe 10 aprilie, va avea loc congresul PNL pentru alegerea noii conduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.