Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc au adus a treia medalie olimpică pentru canotajul românesc, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Tricolorii s-au clasat pe poziția secundă în proba de dublu rame masculin, reușind o performanță incredibilă. Cei doi români au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de croații Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec .29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019.

„Acum nu doar că am intrat în finală, dar am luat și medalie. Trebuie să nu cedezi niciodată! Să lupți tot timpul pentru visul tău, fără regrete”, a spus Marius Cozmiuc, potrivit gsp.ro.

Sacrificiile pentru o medalie olimpică, surprinse într-o imagine

La sfârșitul anului trecut, pe pagina de Facebook a clubului CSA Steaua a fost publicată o fotografie impresionantă, în care au fost imortalizate palmele lui Ciprian Tudosă după un antrenament.

Așa arată palmele unui canotor de aur, dupa 24 km de vâslit! ???? Ale cui sunt ele?! Ați ghicit… sunt ale lui Ciprian Tudosă! Suntem mândri de tine, Ciprian! Mulțumim pentru tot ceea ce faci și pentru că ne umpli sufletul de bucurie, de fiecare dată când urci pe podiumurile internaționale!”, a fost mesajul care a însoțit imaginea extraordinară, în care apar plamele pline de bătături ale canotorului român.

Ana Maria Popescu, mesaj manifest pentru sportivii români

După argintul cucerit în proba de spadă, Ana Maria Popescu a transmis un mesaj manifest pentru români despre sportivii care participă la Jocurile Olimpice.

„Aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, indiferent care ar fi el. Te-ai calificat acolo, este un loc câştigat. Să ştiţi că şi colegii mei muncesc. Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, noi și antrenorii noștri.„, a declarat sportiva la revenirea în țară, potrivit Sport.ro.

În acest context, reamintim faptul că zilele trecute, Stefan Caraman, consilierul pe probleme de sport al primarului din Tulcea, a avut o postare suburbana la adresa Anei Maria Popescu dupa ce aceasta a refuzat sa dea mana cu ministrul Sportului, Eduard Novak. El spune despre aceasta ca este „putoare”. „toapa”, „babaciune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.