Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că instituția pe care o conduce nu va aloca în 2021 bani pentru construcția Catedralei Neamului.

Edilul a anunţat luni, într-o conferință de presă, că bugetul Bucureştiului pe acest an este “un buget prin care stopăm risipa”.

Primarul general Nicușor Dan: ”De alocări de bani pentru biserici și statui se ocupă fostul AMPT, actualmente Direcția de Arhitectură-Peisagistică, instituție subordonată Primăriei Cpitalei. Aici, bugetul total pentru intervenții este undeva la un milion de lei. Urmează ca ei să vină cu lista obiectivelor pe care doresc să le sprijinim și bineînțeles să discutăm asta cu consilierii generali”.

Vitalie Cojocari, Știrile Pro TV: O precizare. Inclusiv pentru Catedrala Neamului? Adică ar putea să facă parte din acești bani sau e ceva separat?

Primarul general Nicușor Dan: ”Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de către Direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”.

În aprilie 2019, când Primăria Capitalei era condusă de către Gabriela Firea, Catedrala Neamului primea peste 4 milioane de euro.

Potrivit Agerpres, edilul a mai spus că salariile vor fi plafonate la nivelul anului 2020, iar instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei vor primi de patru-cinci ori sau chiar de zece ori mai puţin faţă de suma solicitată pentru bunuri şi servicii.

“Este un buget prin care stopăm risipa. Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019, anul de dinainte de pandemie, de peste 200 de milioane de lei.

Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la peste zece ediţii şi pe care e bine să le păstrăm, evident în măsura în care situaţia sanitară ne-o va permite. Renunţăm pentru acest an la achiziţii de autovehicule – nu este o prioritate pentru noi.

Nu alocăm bani pentru noi statui. După cum ştiţi, a fost o tradiţie a ultimilor zece ani să se aloce 10 – 20 de milioane de lei, în fiecare an, pentru noi statui. Nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul PMB.

Sursa știre : Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.