240 de zile de închisoare cu executare – pedeapsa decisă de magistrații Judecătoriei Câmpeni, pentru un bărbat din localitatea Gârda de Sus, după ce acesta nu și-a plătit o amendă penală de 2400 de lei primită pentru tăierea ilegală a trei copaci.

În fața instanței, bărbatul a declarat că a tăiat copacii pentru a asigura o sursă de căldură mamei sale care era grav bolnavă și de care avea grijă, informează Alba24.ro. 

Povestea bărbatului în vârstă de 41 de ani, începe în 2018. Potrivit motivărilor instanței care a judecat cele două dosare a bărbatului, acesta locuia cu mama sa grav bolnavă, într-o casă construită din lemn de 35 de metri pătrați. De asemenea, mai avea un grajd în suprafață de 16 metri pătrați și un teren agricol în suprafață de 3,34 de hectare.

Condamnat pentru trei copaci tăiați ilegal

La sfârșitul anului 2019, bărbatul a fost trimis în judecată după ce în anul 2018, în luna iunie a tăiat trei copaci dintr-o pădure denumită de localnici ”Scorțărița la moară”.

Mai exact, a tăiat cu un fierăstrăul doi fagi, cu diametrele la cioată de 28 centrimetri și respectiv 32 centimetri , precum și un arbore de esență rășinoasă, cu diametrul la cioată de 38 centimetri , cauzând un prejudiciul de 1748, 60 lei, pe care ulterior i-a dus acasă, se arată în motivarea Judecătoriei Câmpeni din 10 decembrie 2019.

Nota redacției: poza are doar caracter informativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.