În spatele declarațiilor și ale unor panglici tăiate festivis, Craiova Olguțăi Vasilescu este un oraș măcinat de incompetență și la suprafață și subteran.

Marți seară, craiovenii au trăit momente de coşmar după o ploaie torenţială care a inundat străzi întregi și zeci de maşini au fost acoperite de ape. În aceste condiții, primarul Lia Olguţa Vasilescu ridică din umeri și spune că ceea ce s-a întâmplat la Craiova se poate întâmpla oriunde în ţară.

“Putea fi mult mai rău, a plouat torenţial. Am cerut în repetate rânduri Ministerului Dezvoltării să se schimbe normativele pentru că noi funcţionăm după normative din 1983. Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori. Toate conductele de canalizare din România, nu numai cele din Craiova, sunt proiectate să reziste la 20 de litri/mp. Noi am avut marţi 80 de litri/mp.

Vă daţi seama că în aceste condiţii, nu putea să facă faţă nicio reţea de canalizare din România. Dacă nu se înţelege că cel puţin pe sudul României unde au început să se planteze curmali, noi nu mai avem climă temperată de muţi ani şi trebuie să ne adaptăm la noile condiţii climatice, vom mai trece prin astfel de situaţii.

Măcar de acum înainte când începem să schimbăm reţelele de canalizare să ne permită normativele să punem conducte mult mai mari care să preia o capacitate măcar de 50 de litri/mp şi nu de 15-20 de litri/mp cum sunt acum”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, spălându-se pe mâini.

Declarațiile Olguței Vasilescu sunt în tiparul PSD, ea trecând cu nonșalanță peste faptul că ea și cu penalii ei din partid au fost la putere zeci de ani de zile, timp în care ar fi putut demult schimba normativele pe care dă acum vina. Ba chiar, la Dezvoltare, între 2012-2016, a fost ministru apropiatul ei, Liviu Dragnea, acum în pușcărie.

Chiar și după acest mandat, PSD-iștii au avut toate pârghiile să le schimbe, având sub stăpânire Guvernul și Parlamentul. Însă, nici ea, nici penalii ei, nu au făcut nimic. Nici autostrăzi, nici spitale și câte și mai câte au promis… Acum, de vină sunt alții. mereu alții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.