Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că România nu va ajunge la o carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei pentru că acum sunt alte mecanisme, dar şi cinci milioane de persoane vaccinate.

Întrebat dacă întoarcerea la școală în format fizic așa cum o dorește ministrul Educației reprezintă un risc pentru sănătatea publică din septembrie, secretarul de stat Raed Arafat a răspuns:

„La acest moment nu pot să vă răspund decât că da, așa este planificată întoarcerea la școală, în condiții de normalitate să zicem. Bineînțeles, aici analiza procentelor, cum urcă incidența vor arăta care ar fi riscul și care sunt soluțiile pentru a reduce riscul în școlile respective, dar astea sunt discuții care urmează cu INSP și cu colegii de la Ministerul Sănătății și, bineînțeles, cu ministrul Educației”.

Întrebat în continuare cum poate explica el ca medic unui părinte reticent să își vaccineze copilul, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat:

„Este o chestiune pe care noi am explicat-o întotdeauna: care e efectul vaccinului și de ce vaccinăm. Vaccinăm ca să protejăm persoana vaccinată și persoanele apropiate. Aici, pentru copii în mod deosebit, vaccinarea este pentru limitarea răspândirii și pentru a proteja membrii familiei unde sunt copii.

Vaccinarea la acest moment se face, au apărut anumite aspecte de efecte adverse care au fost clarificate prin studii și au fost clarificate în diferite țări care au zis la un moment dat că nu mai vaccinează temporar și au revenit la vaccinarea copiilor după ce au analizat și au văzut că erau temporare și fără un efect major. Așa că la acest moment vaccinarea rămâne soluția care să oprească răspândirea virusului și să ajungă în casele unde poate locuiesc persoane vulnerabile.

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.