Pe 28 noiembrie 2020, imediat după ce a fost ales primarul municipiului Timișoara, useristul Dominic Fritz a ieșit în Piața sărbătorind alături de mii de oameni deși eram în plină Pandemie, apoi acesta și-a depus declarația de avere, așa cum cere legea românească.
Nu oricum, ci în două exemplare: una secretizată, care tronează pe site-ul Primăriei Timișoara, cealaltă ”la liber”, care se regăsește pe pagina electronică a Agenției Naționale de Integritate.
Singura diferență între cele două documente constă în faptul că, pe site-ul ANI, apar cu nume și prenume toți cei cărora, sub o formă sau alta, edilul municipiului de pe Bega le datorează diverse sume de bani.
Pe scurt, creditorii primarului Dominic Fritz, conform documentului depus la autoritatea de integritate, sunt: Viorel Buga, dezvoltator imobiliar și patron ”Sedako” – 50.000 RON, Răzvan Negrișanu, consilier local USR și arhitect – 25.000 RON și Ruben Lațcău, viceprimar USR – 12.000 RON.
Debitele, care apar în declarația de avere, sunt catalogate drept ”împrumut campanie electorală”, au fost accesate în 2020 și sunt scadente până la finele anul în curs, transmite Vocea Timișului.

Conform legii, un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcției administrative pe care o ocupă, ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are și un interes personal.

Așadar, conflictul de interese, arată Agenția Națională de Integritate, apare atunci când funcționarul public are un interes personal, în exercitarea atribuțiilor sale oficiale cu imparțialitate și obiectivitate, care poate include un beneficiu pentru sine sau familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut sau are relații politice sau de afaceri.

Sub auspiciile prevederilor articolului 292 din Codul Penal, privind falsul în declarațiile publice, arhitectul și consilierul local Razvan-Gabriel Negrișanu confirmă, sub semnătură privată, că realizează venituri și din activitățile de ”director, administrator și arhitect” de la SC RD Sign SRL din Timișoara, firmă în care deține și calitatea de asociat cu 45% din părțile sociale.

Acest lucru se regăsește în declarația de interese, depusă conform legii. Și, pe lângă asta, Razvan Negrișanu mai este și creditorul primarului Dominic Fritz, căruia i-a acordat un împrumut de 25.000 RON, scadent în 2021.

Fix a treia zi de la depunerea jurământului ca primar al Timișoarei, pe data de 2 noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ”Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timișoara”.

Documentul, înregistrat la cabinetul primarului cu nr. UR2020 – 011731 din data de 2 noiembrie 2020, face referire la SC Alenia Arenas SRL, dezvoltator al proiectului “Park Plaza”, ”documentație elaborată de proiectantul general SC RD Sign SRL, specialist cu drept de semnătura arh. Răzvan Gabriel Negrișanu”.

Practic, primarul Dominic Fritz și-a pus semnătura, în favoarea și în beneficiul arh. Negrișanu, devenit și el, între timp, consilier local USR, pe o ”edificare a unei zone cu funcțiuni mixte – locuire colectivă și funcțiuni complementare”.

Tot în calitate de primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, din postura de debitor al viceprimarului său, useristul Ruben Lațcău, care-l împrumutase cu 12.000 RON, semnează în beneficiul acestuia autorizația de construcție nr. 12 din data de 8 ianuarie a.c. Practic, documentul a fost eliberat pe numele soției viceprimarului Ruben Lațcău, arhitecta Loredana Gaiță, și face referire la ”schimbare destinație spațiu din pivniță în spațiu de locuit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.