Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a afirmat la Realitatea PLUS că marile dosare de corupţie ar fi, în proporţie de 90%, orchestrate politic.

„Cred că 90% din dosarele din România sunt orchestrate politic, securistic, că nici nu mai ştiu cum să le zic. Este o golăneală, golăneală, golăneală! DNA a fost un baubau pe vremea lui Kovesi. Se mai practică şi acum, dar la o scară mică. La mine în dosar nu au cum să dovedească de bani, sunt doar grupuri care vorbesc despre nimic.

Mi-au făcut dosar pentru că m-am pus de-a curmezişul. Asta e! Dar, le atrag atenţia că viaţa e rotundă. Sper să am noroc de un judecător normal. Nu există nicio probă. Aveam eu curajul să ies să mă bat, dacă nu era o lucrătură. Eu nu fug, mergem la balamuc. Cei care vorbesc de balamuc, îi voi face să simtă balamucul. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu”, a susţinut Marian Vanghelie.

Reamintim că fostul primar PSD al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul de mare corupţie în care a fost trimis în judecată de DNA. Sentinţa este pronunţată în primă instanţă de judecată şi nu este definitivă.

Vanghelie este judecat pentru o mită de 30 de milioane de euro, iar procesul durează de mai bine de 6 ani. Fostul edil a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015 pentru nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Respectivele foloase materiale au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune plata lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Despre relaţia sa cu Liviu Dragnea, fostul lider PSD Vanghelie susţine că nu a avut o relaţie tocmai bună şi adaugă că situaţia actuală a partidului s-ar datora deciziilor greşite pe care fostul lider de partid le-ar fi luat în trecut. În opinia lui Vanghelie, cel puţin pe moment, Dragnea nu va avea capacitatea să atragă mulţi pesedişti de partea sa într-un eventual nou proiect politic.

„Am avut relaţii bunicele spre proaste cu Dragnea. El a şi declarat…„nu l-am ascultat pe Marian şi a avut dreptate”. Liberarea lui este o normalitate, dar am ajuns să fim miraţi de normalitate. A trecut prin multe şi sper să fi învăţat şi el multe lucruri. Nu cred că există acum posibilitatea ruperii de oameni din PSD. Eu unul, cel puţin, nu mai am încredere în nimeni. Nu mă interesează să mă alătur nimănui.

Asta e formula în România: ‘creează-le probleme, iar mai apoi le faci dosar, apoi îi bagi la închisoare’. Îmi place să fac lucrurile direct. Nu e neapărat vorba de Liviu Dragnea. Sunt multe discuţii, din păcate, trăim într-o lume fără bărbaţi. Nu prea văd, în prezent, oameni politici puternici. Eu le-am tot spus, îi spun şi lui Dragnea. Să fie atent, pentru ca oamenii sunt obişnuiţi să raporteze, nu vrea nimeni democraţie, că e mai bine aşa.

Totuşi, nu trebuie să uităm că atunci când era Dragnea preşedinte a luat destule decizii proaste. Că sunt laşi în partid, lui i-a plăcut să se înconjoare de ei. PSD este un partid pe care l-au creat aşa el şi cu Ponta. Suntem în situaţia asta şi din cauza lui, pentru că a mers pe căi ocolite”, a afirmat Vanghelie, potrivit epochtimes-romania.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.