Potrivit Digi24, Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut tuturor partidelor democratice să se „delimiteze oficial” de AUR, după scandalul din plenul Parlamentului, la citirea moțiunii de cenzură.

„Această moțiune de cenzură nu mai este despre guvernarea Cîțu, nu mai are legătură cu Premierul PNL. Ieri a avut loc o șarjă a extremiștilor în parlament, cu AUR garantat de USRPLUS.

Am avut încă o dovadă a ceea ce înseamnă un partid extremist, iar USRPLUS nu are voie să dea în cotinuare un cec în alb extremismului, urii și xenofobiei. Alianța USR-AUR a născut monștri”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

„Voi solicita o discuție în BPR despre această problemă, voi cere ca toate partidele democratice să se delimiteze oficial de AUR, împotriva extremismului, Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene. Voi cere oficial tuturor partidelor politice să se abțină în a glorifica violența și ura”, a adăugat ea.

Plenul reunit al Parlamentului, convocat joi de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile și a absentat.

Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

Amintim că două proiecte controversate inițiate de senatorul PNL Alina Gorghiu au stârnit reacții și critici în mediul online și nu numai, într-un final nefiind votat niciunul. Este vorba despre proiectele prin care unii infractori ar putea să-și ispășească pedepsele cu închisoarea la domiciliu sau doar în weekend, sau cam cum este situația actuală din România, când suntem nevoiți să stăm în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Gurile rele spuneau atunci că legea era cu dedicație pentru un iubit de-al doamnei.

Deși senatorul liberal spunea la acea vreme că aceste prevederi nu se aplicau pentru fapte de corupție sau infracțiuni grave, ci doar pentru infracțiuni ușoare și că așa se procedează și în alte state europene, nu poți să nu faci o paralelă cu situația pandemică și să nu spui că era categoric o pedeapsă prea blândă pentru infractori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.