Vremea extremă din ultimele ore a provocat pagube considerabile. Unora, pagube materiale iar altora, se pare că le-a creat „pagube la cerebel”. Altfel, nu ne putem explica cele ce urmează a fi relatate.

În Munții Bucegi, o ploaie torențială cu gheață a dus la formarea unei viituri care a smuls copacii și i-a prăvălit peste mai multe case din Moieciu de Sus. Localitatea s-a umplut de aluviuni.

Furtuna a surprins mai mulți turiști veniți în zonă. Vijeliile au răvășit și nordul țării.

Proprietarii unei case s-au trezit că pomii din livada de pe deal au intrat în casă. Terasa locuinței a fost spulberată, iar geamurile s-au spart. În câteva secunde, un val de mâl a năvălit în casă.

Localnică”Aici a fost o terasă. A fost și copacii au intrat până în cameră.”

Apele au rupt podețe și drumuri. Șoseaua principală a fost blocată de buturugi, rădăcini și bolovani.

Localnic”Nu mai poate să circule nimeni. E prăpăd, a rămas mașina de curge apa peste ea!”

Torenții veniți de pe munte au măturat totul în cale, au rupt și au distrus.

Câteva familii au rămas izolate. Oamenii se plâng că administrația locală nu a făcut nimic pentru a evita dezastrele.

Când l-au întrebat de ce nu sunt curățate albiile râurilor și rigolele și nu funcționează canalizarea, primarul le-a răspuns cu jigniri, informează Stirileprotv.ro.

Localnică”Bună ziua, domnu’ primar! Aveți de gând să faceți ceva și cu noi, sau…?”

Primar: ”Nu!”

Localnică: ”De ce nu? Noi nu suntem locuitori ai comunei?”

Primar”Ești o proastă și o tâmpită!”

Localnică: ”Mulțumesc frumos!”

Mai mulți turiști veniți în vacanță au făcut cale întoarsă când și-au dat seama că nu mai pot ajunge la pensiunea unde aveau rezervare.

Sus, pe platoul Bucegilor, s-a așternut un strat consistent de gheață. Cu toate că temperatura a scăzut sub 10 grade, turiștii care erau pe munte nu au avut de suferit, spun salvamontiștii. De altfel, ei atrag mereu atenția că la altitudini mari vremea este schimbătoare și cei care merg în drumeții ar trebui să fie echipați pentru astfel de cazuri.

Și nordul țării este traversat de vijelii violente. Rafalele de vânt puternice au provocat totuși pagube minore până acum.

Un fenomen spectaculos s-a produs la granița dintre județele Suceava și Neamț. Un localnic a surprins momentul în care fânul cosit este ridicat în aer de vânt și plutește într-un vârtej de mici dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.