Peste 3,2 milioane de moldoveni cu drept de vot au fost așteptați astăzi la urne pentru a-și desemna reprezentanții în viitorul parlament de la Chișinău. Din nou, lupta în alegeri se dă între pro-europeni și pro-ruși.

La capătul unei campanii tensionate, în care lupta anticorupție, sărăcia și amenințările cu dezintegrarea statului au fost leitmotivele dezbaterilor, alegătorii de peste Prut trebuie să decidă direcția în care va merge Republica Moldova.

Cele două direcții sunt antagonice și au fost un motiv în plus de divizare a societății, care nu reușește să-și găsească liantul pentru a construi împreună viitorul celui mai sărac stat din Europa.

Deja au fost procesate peste trei sferturi din voturile exprimate în Republica Moldova. În Parlament vor intra doar trei partide, iar majoritatea ar urma să aparțină partidului proeuropean din care provine Maia Sandu, PAS:

PAS – 46,94 la sută

BECS – 31,12 la sută

Șor – 6,95 la sută

Partidul AUR din România, care a avut candidați și în Republica Moldova, a luat sub 0,5 la sută din voturi.

De notat că BECS și Șor ar putea face o alianță în viitorul Parlament, ca o contrapondere la PAS, de aceea rezultatele lor trebuie privite împreună.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.