Alegeri cu scandal şi intervenţia poliţiei, la PNL Spania. Zeci de persoane au reclamat că, deşi sunt membri ai organizaţiei liberale, nu au fost lăsaţi să participe la alegerea noului preşedinte. Contestatarii spun că, în acest fel, şeful interimar al PNL Spania a vrut să se asigure că va câştiga fără emoţii.

„Am avut parte de un spectacol politic tipic romanesc. Partidul National Liberal filiala Diaspora a organizat alegeri care au fost contestate încă înainte să înceapă de un grup numeros de cetățeni români veniți din toată Spania care spuneau că sunt membri ai PNL și nu le este permis sa participe la aceste alegeri. La final au fost excluși din sala de dezbateri”, a relatat corespondentul Digi24 Ciprian Bălțoiu.

În timp ce liberalii care nu au putut intra în sala de şedinţe au rămas să discute cu poliţia locală, chemată să aplaneze conflictul, în interior scandalul a continuat.

„Nu au muncit pentru PNL, au stat ore în şir la cozi şi dumneavoastră ce faceţi, vă bateţi joc de ei? Să vă fie ruşine, domnule Marius Ioan!”, i-a reproșat un alegător președintelui interimar al PNL Diaspora.

Preşedintele interimar a fost singurul candidat care a apărut în faţa delegaţilor rămaşi în sală, chiar dacă pe listele de vot apărea şi un al doilea nume. Acesta însă, nu a apărut.

Un vicepreşedinte a contestat numărul mic de membri rămaşi să voteze. Însă, preşedintele interimar al PNL Spania, proaspăt uns lider cu drepturi depline, a explicat că persoanele care nu au avut acces la şedinţă şi vot nu sunt, de drept, membri PNL Diaspora, pentru că adeziunile lor nu au fost depuse şi la biroul din Spania.

„Noi am încercat să facem aceste alegeri conform statutului şi regulamentului intern al PNL. Sunt unii colegi care nu au înţeles care sunt normele”, a expplicat Marius Ioan.

Cei care nu au putut participat la şedinţă vor contesta rezultatul alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.