Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov, iar la Vârful Postavaru s-au încins petreceri în aer liber. Din păcate, atmosfera și iluzia că se află în spațiu liber i-au făcut pe mulți să renunțe la orice regulă de protecție sau de distanțare. Cât despre măștile de protecție au lipsit cu desăvârșire.

Un telespectator Digi24 a surprins imaginile în care cei mai mulți dintre turiști nu au măști și nici nu respectă măsurile de distanțare socială, deși există risc de infectare cu SARS-CoV-2.

Loading...

„Este o situație nedorită și este păcat că unii oameni ignoră apelul nostru de respectare a măsurilor de protecție sanitară. Deși, după atâta vreme în care ne-am confruntat cu pandemia, cred că aceste reguli ar fi trebuit să intre în reflex”, a declarat la Digi24 Alexandru Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov.

În zonă au intervenit în cele din urmă jandarmii.

„Toate echipajele de jandarmerie s-au deplasat la fața locului. Acea aglomerație s-a produs la încheierea programului instalației de transport pe cablu, ultima tură. Colegii mei i-au rugat pe reprezentanții cabanei să întrerupă muzica și comercializarea băuturilor alcoolice. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, 7 avertismente scrise și o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică”, a precizat la Digi24 Ion Zaharia, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Brașov.

Cum s-a lăsat seara, distracția s-a mutat însă într-un club din Poiana Brașov. Petrecerea a fost transmisă în direct pe Facebook de un participant la petrecere. Nici aici regulile de distanțare nu au fost respectate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.