Anchetatorii verifică toate pistele pentru a-l găsi pe autorul asasinatului cu bombă de la Arad.

Mașina unui om de afaceri a sărit în aer, iar el, aflat la volan, a fost ucis de explozie. Bomba a fost amplasată sub scaunul șoferului și cel mai probabil cel care a detonat-o a fost în apropiere.

Apartamentul omului de afaceri a fost sigilat și mai multe persoane au fost audiate. Presa locală vorbește despre o posibilă implicare a bărbatului într-un dosar de contrabandă cu țigări, dar autoritățile nu au confirmat până acum acest lucru.

Carcasa mașinii în care se afla omul de afaceri a fost verificată minuțios după ce a fost ridicată de la fața locului. Potrivit unor surse din anchetă, asasinul a avut acces la vehicul, pentru că bomba a fost pusă sub scaunul șoferului, în interiorul mașinii.

Cu o zi înainte de explozie, omul de afaceri Ioan Crişan a venit la un service, cu maşina personală. Angajaţii societăţii de acolo au fost deja audiaţi.

Criminaliștii au verificat și parcarea în care își ținea omul de afaceri mașina și au sigilat apartamentul familiei.

Vecin: „Un om extraordinar, de aleasă omenie. Suntem vecini din ’82. Nu putea el să aibă duşmani aşa”.

Vecină: „Ca om, era foarte respectuos. Ne pare rău pentru ei, că era un om bun. Ce l-am cunoscut noi, era un vecin de treabă”.

Sâmbătă dimineață, Ioan Crișan a plecat de acasă cu gândul să meargă la ferma piscicolă, pe care o avea la aproximativ 10 kilometri de oraș. S-a oprit să își bea cafeaua, așa cum făcea aproape în fiecare zi.

Iar cel care l-a ucis ştia acest traseu şi obiceiurile omului de afaceri. Poate l-a urmărit o perioadă, ca să se asigure că planul său nu eșuează. Chiar și în ziua programată, s-a aflat, cel mai probabil, în apropiere.

Ștefan Lazăr, fost ofiţer anti-tero al SRI: „Dacă dispozitivul explozibil improvizat a fost construit asfel încât acesta să fie declanşat de la distanţă, cu siguranţă cel care a iniţiat explozia respectivă s-a aflat în proximitatea victimei”.

În cazul unui astfel de dispozitiv, ca să poată detona bomba, autorul ar fi trebuit să se afle la câteva zeci de metri de țintă. Şi-a ales probabil un loc în care să nu fie observat şi să se poată retrage foarte repede.

Având în vedere că granița cu Ungaria este la aproximativ 50 de kilometri distanță, este posibil ca autorul să fi părăsit țara imediat după atac.

Prefectul județului Arad: „Nu exclud această ipoteză, ca o persoană implicată în acest lucru să fi avut posibilitatea de a părăsi ţara”.

Până la această oră, mai multe persoane au fost audiate, dar nu au apărut informații despre posibili suspecți. Dosarul de omor a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu toate că nu au fost dezvăluite detalii, în presa locală au apărut informații, neconfirmate oficial, despre o posibilă legătură a lui Ioan Crișan cu o captură de țigări de contrabandă care a avut loc săptămâna aceasta. Peste șase milioane de țigări introduse ilegal în țară au fost găsite într-un camion, printre paleți cu borcane de sticlă. Sunt zvonuri că omul de afaceri le-ar fi dat pontul polițiștilor. Șoferul camionului a fugit și nu a fost încă găsit.

Prefectul județului Arad: „Acea captură de ţigări, legătură între cele două fapte eu nu văd, iar dacă a fost identificată o pistă în acest sens sau nu, nu vă pot confirma”.

Potrivit Stirileprotv.ro, pentru siguranța localnicilor, autoritățile au mobilizat pe străzi mai multe echipaje de polițiști și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.