Kaufland România a reacţionat, într-un comentariu al unei postări pe Facebook, la scandalul legat de incidentul de la magazinul său din Sectorul 5 şi spune că totul „a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional“.

Pe YouTube a fost publicat un filmuleţ de 13 minute care prezintă un montaj de imagini şi text care susţine că măsurarea temperaturii este ilegală, dar specialiştii în drept spun că nu este nici pe departe cazul, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Loading...

Doi bărbaţi şi o femeie care au făcut scandal miercuri, la întrarea într-un centru comercial din Sectorul 5, au fost amendate, anunţă joi Poliţia Capitalei într-un comunicat. Cei trei refuzaseră termoscanarea şi se manifestau violent.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.

 

Sursa citată a precizat că, la momentul în care poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante şi au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate şi conduse la sediul subunităţii de poliţie.

Iată ce pățești dacă refuzi o termoscanare sau nu ai mască la supermarket….Filmarea este de pe 19 mai 2020… filmarea integrală poți să o vizionezi aici -> https://www.youtube.com/watch?v=GNyALV2T-F0

Publicată de Ovidiu Dascalu pe Joi, 21 mai 2020

”Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

 

REACŢIA KAUFLAND: NU SE MAI IA TEMPERATURA ÎN MAGAZINELE NOASTRE. INCIDENTUL A FOST REGIZAT

„Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.

 

Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii.

 

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile“, a anunţat compania pe contul său de Facebook.

FILMUL INCIDENTULUI, REGIZAT ŞI MONTAT PROFESIONIST, CARE SUSŢINE PUNCTUL DE VEDERE AL PROTAGONIŞTILOR SCANDALULUI, PUBLICAT PE YOUTUBE

Reacţia vine după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini din timpul incidentului. Pe lângă fragmente distribuite pe Facebook , pe YouTube a fost publicat miercuri un film de peste 13 minute, filmat cu o cameră video, nu un telefon, editat şi care include şi explicaţii sub formă de text şi extrase din diverse legi şi din Constituţie, care vrea să inducă ideea că măsurarea temperaturii la intrarea în diverse instituţii şi spaţii publice închise ar fi ilegală şi ar încălca drepturi stipulate în Constituţie.

 

Filmul este publicat pe canalul de YouTube al regizorului George Adamescu. Acelaşi canal de YouTube mai găzduieşte materiale video pe teme adesea regăsite printre cele răspândite de adepţii diferitelor teorii ale conspiraţiei, cum ar fi mitingurile anti-5G.

Vă prezentăm mai jos filmul aşa cum a fost el publicat pe YouTube.

ARAFAT: POŢI REFUZA SĂ ŢI SE IA TEMPERATURA, DAR NU MAI INTRI ÎN SPAŢIUL RESPECTIV

Şeful departamentului pentru Situaţii de urgenţă, Raed Arafat, a reacţionat, la rândul său, pe Facebook, şi a subliniat că „termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv“.

Arafat arată că oricine poate refuza să i se măsoare temperatura, dar în aceste condiţii „nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze“.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Textele din legi si Constitutie vor sa arate exact ce scrie acolo, dar voua va place dictatura. E clar pe ce parte a realitatii sunteti. Un site de rahat ptr idioti. Nu toti sunt cretini sa accepte textele voastre cretine si aberatiile.

  2. Da domnule inteligent. Acel domn cu parul alb si-a regizat lovitura de la frunte. Sa faci uz deplin de libertatea ta e condamnabil. Sa citezi cateva articole de lege sau constitutia e nesimtire curata! Cred ca politia ar fi trebuit sa-i dea si doi-trei bocanci in gura, eventual sa-i scoata cativa dinti, tot pentru o regizare reusita. Sa se invete minte alta data si sa stea amandoi cuminti ca vitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.