Potrivit Aktual24.ro, Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bacau au extins ancheta de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SJA) Neamt si au pus sub acuzare alte cinci persoane, pentru dare de mita. Judetul Neamt este condus de pesedistul Ionel Arsene, care luna trecuta a fost condamnat la 8 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. PSD nu s-a dezis de el.

Totodata, fostului manager interimar al SJA Neamt, Dan Dorin Morenciu, i s-au adus noi acuzatii de luare de mita.

Potrivit DNA Bacau, in perioada 2 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretentiile managerului general interimar al SJA Neamt de remitere a sumei de 5.000 euro de persoana pentru a fi declarati admisi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioada nedeterminata, in institutia mentionata, de catre personalul sanitar si sanitar auxiliar.

„In contextul mentionat mai sus, in perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspectii Movila Cristian, Leonte Elena, Dragusanu Ionela Mihaela si Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, in total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiti de la candidatul Cristescu Constantin in ziua de 18 mai 2022, dar, datorita interventiei procurorilor anticoruptie, aceasta remitere nu a mai avut loc”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA Bacau.

Pe 27 mai, procurorii DNA Bacau au pus sub acuzare alte opt persoane pentru infractiunea de dare de mita.

Acestea ar fi acceptat si ulterior ar fi remis managerului general interimar al SJA Neamt, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul asistentei sefe Elena Preda, suma de 6.000 euro de persoana pentru a fi declarate admise la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioada nedeterminata, pentru personalul sanitar si sanitar auxiliar, in cadrul SJA Neamt.

„Din banii mentionati mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin si 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminita (la vremea respectiva fiind insarcinata cu organizarea examenului amintit mai sus)”, precizeaza procurorii DNA Bacau.

Cele opt persoane au fost arestate la domiciliu de judecatori.

In acelasi dosar, managerul interimar al SJA Neamt, Dan Dorin Morenciu, si asistentele sefe Elena Preda si Luminita Rozoschi au fost arestati preventiv pe 20 mai.

„La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamt, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. De precizat este faptul ca, independent de intelegerea avuta initial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins si primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoana si nu 5.000 de euro asa cum se stabilise initial. Diferenta de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiti de inculpata Preda Elena in maniera de mai sus, i-ar fi fost remisi inculpatei Rozoschi Maria Luminita tot in data de 18 mai 2022, in sediul SJA Neamt, fiind identificati de procurorii anticoruptie ca urmare a unei perchezitii corporale”, arata anchetatorii.

In cauza procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie si al Directiei de Operatiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.