Potrivit Stirileprotv.ro, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat, luni, la Iași, că noul său președinte de onoare este Călin Georgescu – un nume care a mai fost vehiculat pe bursa zvonurilor politice în România încă din 2012 și care, recent, a fost susținut de AUR.  

”Călin Georgescu va fi președinte de onoare în partidul AUR!” – se arată în mai multe mesaje transmise pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, într-un discurs ținut luni, 24 ianuarie, la Iași, exact după ce a fost atacat cu cerneală la manifestările organizate pentru Ziua Unirii, George Simion a lăsat să se înțeleagă faptul că Georgescu ar putea fi candidatul AUR la viitoarele alegeri prezidențiale. Acesta a visat zeci de ani să fie Premierul României, însă pare că s-a răzgândit și vrea ceva mai mult. Acesta are chiar și o pagina Facebook în care își revendică funcția de Premier, care foarte probabil va trebui să-și schimbe numele.

”Știți foarte bine că nu din rândurile noastre am mers la Cotroceni să propunem un om integru, un om patriot, un om care are un proiect de țară, pe care noi ni l-am asumat. Și mă bucur că, iată, în sfârșit, domnul Călin Georgescu este în mijlocul nostru și face pașii necesari alături de noi pentru a fi o singură forță. Îi mulțumim domnului Georgescu.” – a spus George Simion.

Atac la etnia germană a președintelui Iohannis

Mai mult, George Simion a făcut această anunț printr-un atac la originile germane ale președintelui Klaus Iohannis:

”AUR înseamnă ofensiva neamului românesc, care trebuie să ajungă la guvernare, care trebuie să dea președinte, în sfârșit un președinte român.” – a spus co-președintele AUR.

La rândul său, Călin Georgescu, care se afla în sală, a luat cuvântul pentru câteva minute, pentru a le mulțumi fanilor AUR.

”Sunt foarte onorat de propunerea făcută, pe care o accept cu toată inima pentru gloria eternă a neamului românesc” – a spus el. Nimic nou, este exact discursul populist care prinde încă la români „nimic pentru mine, totul pentru țară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.