Un grup de aproximativ 30 de turişti români a trăit o experienţă mai mult decât neplăcută la întoarcerea din Grecia în România.

Potrivit unei relatări făcute pe grupul de Facebook Forum Grecia, citată de Ziare.com, grupul urma să plece spre casă cu un autocar din portul Limenas, principalul oraş de pe insula Thassos.

Programată pentru sâmbăta, 31 iulie, la ora 16:00, plecarea avea însă să fie amânată, după ce grupul de turişti a fost informat că s-a strict autocarul, comandat la firma InterTour.

„În intervalul 15.30-20.00 am vorbit la telefon în nenumărate rânduri cu Alex de la InterTour, cu o doamnă de la Ruefa Chartere (Alex zicea că Ruefa e agenţia, de fapt, InterTour e doar o platformă), cu şoferul maşinii stricate, cu grecoaica Alexa, cu Stephanos, şoferul grec al unui alt autocar care strângea românii de pe insulă, cu domnul Paul, care se ocupă de flota de maşini. Informaţiile de la cei care ar fi trebuit să ne ajute veneau trunchiat, complet eronat şi un pic grotesc: ‘Nu ştiu numărul autocarului grec care vine să îi ia, nu au vrut să ni-l dea’”, relatează o persoană a cărei fiică se afla în grupul care întâmpina probleme.

Până la urmă, un autocar grecesc i-ar fi preluat pe turişti din port, plecând pe continent cu ultimul ferryboat disponibil, la ora 20:30. Agenţia turistică le-a promis românilor că vor fi transportaţi până în Sofia şi ulterior cu un alt autocar către casă, doar că nici de data asta lucrurile nu aveau să meargă cum trebuie.

„Autocarul grec i-a lăsat în Vama Kulata la miezul nopţii. Pe la ora 4:00 noaptea (n.r. – duminică, 1 august) li s-a spus că autocarul românesc vine la 7-7:30, pe la 6:00, că vine la 8-8:30. Realitatea e că nu avem nicio dovadă că a plecat un autocar spre ei. De ieri, de la 15:30 şi până acum, la 07:15, oamenii aceştia nu au primit nimic – nici măcar o sticlă de apă. În vamă, peste noapte, a fost totul închis. Şi frig. În grup sunt şi oameni în vârstă, şi copii – au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment”, mai arată autoarea postării.

Până la urmă, un autocar a venit în jurul orei 8:30, să preia grupul de turişti.

„Au trecut vama pe jos, cu bagajele în mâini şi s-au urcat în Bulgaria. Sper să-i ducă până în România”, a mai scris femeia pe grupul Forum Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.